yardım

Patch Kullanımı




Patch dosyaları programın exe sini değiştir. Patch in uygulanması için patch dosyasının programın kurulu olduğu diinde bulunması gerekir. Bu da şöyle yapılır; Programı kurduktan sonra programın kısayolu masaüstüne otomatik gelir. Bu kısayola sağ tıklayıp özelliklere girip ordaki “Hedefi Bul” butonuna bastığımızda prograın kurulu olduğu klasör açılır. Patch dosyasını buraya koplayalarız ve ardından kopyaladığımız bu dosyaya çitf tıklayıp içindeki “Patch” butonuna basarız. Ekranda “Patching Done” yazısı çıkar ve patch işlemini yapmış oluruz…



——————————————————


Rapidshare den download etmek

Son Değişiklikliğiyle Rapidden Dosya İndirme Resimli Anlatım




1) İndereceğimiz dosya rapidde nerede kayıtlıysa o linki açıyoruz ve alttaki resimdeki sayfa açılıoyor. Ücretsiz indirim yani üyeliksiz dosya indirimi için free user'e tıklıyoruz







2) Üyeliksiz girişi seçtikten sonra altta resimdeki görünen sayfa açılacak. Dosya büyükse resimde belirtildiği yerdeki saniyenin bitmesini bekleyecez. Eğer dosya küçükse saniye işlemi olmadan ilk girişten 3. resimdeki görünen sayfa açılacak.









3) Sanite bittikten sonra veya dosya küçükse ilk girişten alttaki resimde görünen sayfa açılacak. Direk işaretli olan download tuşuna basıyoruz ve az bir müddet bekliyoruz.









4) Az bir müddet bekledikten sonra size altta resimde görüldüğü gibi seçenekle sunacak. Dosyayı kaydetmek için verilen kutusa kaydet seçeneğini tıklıyoruz.













5) Kaydet seçeneği tıkladıkdan sonra altta resimdeki gibi kutu gelecek. Size dosyayı nereye kaydedileceği soracak. Siz belirleyeceğiniz yeri resimdeki a ile gösterilen yerden seçerek ,altta b ile belirtilen indirelecek dosyanın isterseniz adını değiştirip, c seçeneğine kaydete tıklıyorsunuz. Böylelikle dosya inmeye başlıyor.









Not: İndirdiğiniz her dosyayı virüs taramasından geçiriniz.


ISO Dosyaları Neroyla CD’ye Yazma



Nero ile .iso uzantılı dosyalarınınn Cd’ ye çekimi ;







Öncelikle açılan nero seçeneklerinden Kopyala ve Yedekle ve ardından Kalıbı Diske Yazdır

seçeneğini seçiyoruz.



Karsımıza açılan pencerede Öncelikle .iso dosyalarımızın bulundugu dizine gidiyoruz. Ardından Dosya Türü bölümünü açıyoruz ve Kalýp Dosyaları Seçenegini isaretliyoruz. Isaretleme sonunda .iso dosyalarınız görünecektir. Cd’ye yazılacak olan .iso dosyamızıda seçtikden sonra Aç diyerek bir sonraki pencereye geçiyoruz.







Karsımıza açılan pencerede ki bilgileri ayarladıkdan sonra İleri diyerek yola devam ediyoruz.



Ek bilgi : Yazım Hızı bölümünü CD-RW olarak görmek fakat o þekilde algılamamak gerekmektedir. Cd üzerinde Yazan yazılar okunmalı ve cd’nin desteklediği hız bilinmelidir. Seçim daha sonra yapılmalıdır.







İleri Bölümü seçildikden sonra .iso dosyamız cd üzerine yazımı başlayacaktır.







Tamamen yazım işlemi tamamlandıkdan sonra açılan küçük pencereye tamam diyoruz. Tamam butonuna basıldıkdan sonra sol alt köşede ki Dur simgesi Bitti olarak degisecektir. Bizden Bitti butonuna basmamız beklenecektir. Basladık’dan sonra Cdrom içerisinde ki cd dısarı çıkarır kullanıma hazır halde

KOLAY GELSİN



—————————————————-


Nero Image Drive (sanal driver oluşturma)



Nero ImageDrive (Sanal CD-Rom) Nero programının pek bilinmeyen Sanal CD-Rom özelliği var.Bilgisayarım’da henüz Sanal CD-Rom mevcut degil

Fazla bilinmemesinin nedeni, Sanal CD-Rom için yazılmış müstakil programlar var belki onların sık kullanılışındandır.

Burada kısaca NeroImageDrive’ı anlatacağız.

Nero kullanan arkadaşların başka sanal cd-rom programlarını bilgisayarlarına yükleyip de boşuna yer kaplamaması için Nero ImageDrive’ı tavsiye ediyorum.

İlk önce bilmiyenler için programın mantığını söyleyelim:

Image drive, (sanal cd-rom) CD’den çalışan Oyun vb. program CD’lerinin bilgisayara birebir image şeklinde (aslında CD’yi komple harddiske kopyalıyorsunuz, sadece formatı değişiyor; *.img, *.nrg gibi)

Harddiskte sanal bir CD-Rom sürücüsü oluşturuluyor ve CD-Image dosyası bu sanal CD-Rom sürücüsüne yerleştiriliyor ve sanki CD-Rom’a orijinal CD’nin aynısı yerleştirilmiş oluyor. Dolayısıyla CD’den çalışan programlar CD-Rom’un içerisinde CD var zannediyor.

Bu kısa bilgiden sonra geçelim anlatımımıza:

Öncelikle Nero ImageDrive’ı aktifleştirmeliyiz:

Başlat’tan Nero ImageDrive’ı açıyoruz.


<><><><><><><> <><><><><><><> <><><><><><><> <><><><><><><> <><><><><><><> <><><><><><><> <><><><><><><>
Resim yeniden boyutlandırıldı. BURAYA tıklayarak resmi orjinal boyutlarında görebilirsiniz resmin orjinal boyutları 673×493 ve 58KB.






Sonra program penceresinde Sürücüyü etkin kıl’a tıklıyoruz:







Bilgisayarım’a göz atalım:







Görüldüğü gibi sanal CD-Rom’umuz oluşmuş.



Nero ImageDrive’ı açıyoruz ve Image dosyamızı gösteriyoruz:





NRG dosyası yerine .iso dosyası seçmek için dosya türü bölümünden iso yu seçin.



Şimdi de Bilgisayarım’a bir bakalım:







Şimdi bunu orijinal CD’nin yerine kullanabiliriz. Artık programı kullanmak için veya oyun CD’si kopyalamışsak oyunu oynamak için orijinal CD’yi kullanmamıza gerek yok. Çünkü oluşturduğumuz bu sanal CD-Rom aynen orijinal CD’nin yaptığı görevi yapacaktır ve bütün CD’ler için geçerlidir.

Anlaşılmıştır umarım.

Güle güle kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder