26 Ağustos 2010 Perşembe

Vakitçi Bulunduğunuz İlin Gerçek Zaman Vakitlerini Öğrenin

BvT Vakitçi bulunduğunuz bölgenin koordinat bilgilerini kullanarak matematiksel yöntemlerle namaz vakitlerini hesaplar. O an içinde bulunduğunuz namaz vaktini ve sonraki vakte kalan süreyi gösteren yazılım. İsteğinize bağlı olarak namaz vakti geldiğinde ezan okur


Namaz Vakitleri :

Vakitçi programı güneşin o anki geliş açısını bulunduğunuz bölgenin koordinat bilgilerini kullanarak bulur ve belli formüller kullanarak namaz vakitlerini hesaplar. Bu nedenle herhangi bir güncelleme işlemi gerektirmeden dünyanın 8 bin merkezi için yıllarca kullanılabilir.

Güvenilirlik :

Yazılımın vakit hesaplamak için kullandığı yöntem dünyada birçok kurum tarafından kullanılan güvenilir bir yöntemdir.Hesap sonuçları belli aralıklarla T.C Başbakanlık Diyanet İşleri verileri ile karşılaştırılarak test edilmiştir.Resmi veriler ile vakitçi programı verileri arasında görebileceğiniz ufak farklar formüllerdeki yuvarlama işlemlerinden ve koordinat farklarından kaynaklanmaktadır.

Kullanışlılık :

Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde ufak bir simge halinde çalışan yazılım simgeye tıklandığında yine sağ alt köşede açılır. Küçük boyutu sayesinde bilgisayarınızı hiçbir şekilde yormaz.

Görsellik :

Şimdilik sabit renk seçeneği sunan yazılım ufak boyurları ile göze oldukça güzel görünüyor. Tüm vakit bilgileri ve menü butonları küçük bir alana hoş bir şekilde yerleştirilmiş.

Genel Özellikler :

- Yaklaşık 8 bin farklı merkez için namaz vakitlerini gösterir.
- O an içinde bulunduğunuz vakti işaretleyerek bilginize sunar.
- Bir sonraki vakte kalan süreyi gösterir.
- Namaz vakti geldiğinde otomatik olarak ezan okur.
- Belirttiğiniz süreye göre vakit gelmeden önce sizi sesli ve görsel olarak uyarır.
- Önemli dini günleri miladi ve hicri olarak gösterir.
- Belirttiğiniz süreye göre dini günlerden önce sizi uyarır.



http://hotfile.com/dl/64255531/8a27121/vakitci_setup.rar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder