3 Temmuz 2010 Cumartesi

Yasaklı sitelere girebilmek için kesin DSN sunucuları

Önce şu ayarları yapmanız lazım:

Windows XP:


Başlat - Denetim Masası - Ağ Bağlantılarına girinAktif olan bağlantınızı sağ tıklayın (genelde ismi Yerel Ağ Bağlantısı dır - veya kablosuz)Özellikler 'e girinGelen penceredeki Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) yazan yeri bir kez tıklayın.Özellikler düğmesini tıklayınGelen pencerede aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kutucuğunu işaretleyin.Bunu işaretleyince Yeğlenen DNS sunucu ve Diğer DNS sunucusu seçenekleri aktif hale gelecektir.Bunların ne anlama geldiğini, işin mantığının ne olduğunu merak ediyorsanız internette konu ile ilgili çokça doküman bulabilirsiniz. Burada sadece ayarları yapmayı kısaca anlatacağım. Ancak en kısa
tabiriyle şunu söyleyebilirim; DNS sunucuları sizin bilgisayarınızın internete ulaşmasını sağlayan ana bilgisayarlardır. Buradaki numaraları elle girerek telekomun yasakçı bilgisayarlarını devre dışı bırakmış oluyorsunuz.Yeğlenen ve Diğer DNS sunucusu seçeneklerinde her biri maksimum 255 değerine sahip olan dört rakam girebilirsiniz. Bunlar bu sunucuların IP adreslerini ifade etmektedir.Burada Yeğlenen ve Diğer DNS sunucusu için kullanabileceğiniz birçok DNS çifti vereceğim. Bunlardan birini kullanırken yavaşlama olması durumunda öteki çifti kullanabilirsiniz. Bu şekilde DNS sunucularındaki yoğunluk durumlarında alternatifiniz olmuş olur, rahat edersiniz. (Yeni çiftler buldukça ekleyeceğim)

1. Çift :
Yeğlenen : 8.8.8.8
Diğer : 8.8.4.4
2. Çift :
Yeğlenen : 4.2.2.1
Diğer : 4.2.2.2
3. Çift :
Yeğlenen : 208.67.222.222
Diğer : 208.67.220.220
4. Çift :
Yeğlenen : 4.2.2.3
Diğer : 4.2.2.4
5. Çift :
Yeğlenen : 4.2.2.5
Diğer : 4.2.2.6
6. Çift :
Yeğlenen : 156.174.70.22
Diğer : 156.174.71.22
7. Çift :
Yeğlenen : 156.174.70.1
Diğer : 156.174.71.1
8. Çift :
Yeğlenen : 67.138.54.100
Diğer : 207.225.209.66


Yukarıdaki çiftlerden birini Yeğlenen ve diğer dns sunucularına girdikten sonra Tamam - Tamam ı tıklayıp ağ özelliklerini penceresini kapatın. Yeni DNS sunucuların sorunsuz etkin olması için bağlantınızı tekrar sağ tıklayıp "Onar" ı seçin, bir süre bekleyin, DNS değişikliği tamamlanmış olacaktır. İşlemin tamamlanması için BURADAKİ hosts isimli dosyayı indirin. (Sıkıştırılmış dosyadır, içinden hosts isimli bir dosya çıkacak) Kendi bilgisayarınızda C deki Windows\System32\drivers\etc klasörünün içine kopyalayın. Aynı dosya vardır uyarısı gelecektir, üzerine yazdırın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Tüm sitelere girebilirsiniz.


Windows Vista, Windows 7

Sağ alt köşedeki ağ simgesini tıklayıp Ağ ve Paylaşım merkezini veya Başlat - Denetim Masasındaki Ağ ve Paylaşım merkezini açın. Gelen pencerede Erişim Türü, Bağlantılar yazan yerde internete bağlanmanızı sağlayan bağlantınızı ismi olur, tıklayın. (misal : yerel ağ bağlantısı)Özellikler düğmesine basınInternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) ü seçip Özellikler düğmesine basınAşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kutucuğunu işaretleyinYukarıda verdiğim DNS çiftlerinden birini girin. Tamam - Tamam ile özellikler pencerelerini kapatın. Ağ ve paylaşım merkezini de kapatın. İşlemin tamamlanması için BURADAKİ hosts isimli dosyayı indirin. (Sıkıştırılmış dosyadır, içinden hosts isimli bir dosya çıkacak) Kendi bilgisayarınızda C deki Windows\System32\drivers\etc klasörünün içine kopyalayın. Aynı dosya vardır uyarısı gelecektir, üzerine yazdırın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Tüm sitelere girebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder